Sari direct la conținut

„O scenă apocaliptică”. Turiști loviți de fulger pe o plajă aglomerată. Cel puțin trei răniți

HotNews.ro
Umbrele pe o plajă din Alba Adriatica, Italia, pe 6 iulie 2024. Foto: Lorenzo Di Cola/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia
Umbrele pe o plajă din Alba Adriatica, Italia, pe 6 iulie 2024. Foto: Lorenzo Di Cola/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cel puţin trei persoane au fost rănite, sâmbătă, de un fulger care a lovit o plajă aglomerată de pe coasta adriatică a Italiei, a anunţat presa locală, potrivit AFP, citată de News.ro.

Fulgerul a lovit o plajă din apropiere de Alba Adriatica, în regiunea Abruzzo, imediat după ora prânzului, potrivit presei, care a estimat numărul persoanelor afectate între trei şi şapte.

Fotografiile postate pe reţelele de socializare arată salvatorii înghesuindu-se în jurul a ceea ce pare a fi o femeie pe o targă pe plajă.

Potrivit agenţiei italiene de presă ANSA, două persoane au fost rănit grav, iar una dintre victime a fost transportată cu elicopterul la un spital din apropiere.

O femeie a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitată pe plajă.

O turistă belgiană în vârstă de 64 de ani a fost, de asemenea, grav rpnită și spitalizată.

„Cerul era înnorat și picura de câteva minute, dar erau încă mulți oameni acolo. S-a auzit un vuiet și apoi a urmat panica, o scenă apocaliptică”, au povestit martorii citați de ANSA.

Departamentul de protecţie civilă a avertizat sâmbătă cu privire la condiţii meteorologice instabile în centrul Italiei, cu furtuni dispersate şi „activitate electrică frecventă”.

INTERVIURILE HotNews.ro