Sari direct la conținut

„O scenă de coșmar”. Ce a provocat tragedia din Mallorca, unde un restaurant s-a prăbușit ucigând patru persoane / Primele detalii ale anchetei și naționalitățile victimelor

HotNews.ro
Terasa Medusa din Mallorca s-a prabusit ucigand patru persoane, Foto: GJL/GTRES / Shutterstock Editorial / Profimedia
Terasa Medusa din Mallorca s-a prabusit ucigand patru persoane, Foto: GJL/GTRES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Probleme structurale și excesul de greutate au cauzat probabil prăbușirea terasei Medusa din Palma de Mallorca din Spania, care a dus la moartea a patru persoane și rănirea altor 16, a declarat vineri șeful pompierilor, relatează Reuters.

„Investigațiile sunt încă în desfășurare, dar totul indică o combinație între o structură învechită și un exces de greutate”, a declarat reporterilor Eder Garcia, șeful departamentului de pompieri din Palma de Mallorca.

Accidentul a avut loc în timp ce insulele spaniole din Marea Mediterană, arhipelagul turistic Baleare, se pregătesc pentru un sezon turistic de vară, care va aduce milioane de vizitatori.

Cine sunt cele patru persoane care și-au pierdut viața după prăbușirea terasei

Doi turiști germani, o chelneriță spaniolă și un senegalez au fost uciși când clădirea restaurantului cu două etaje de pe plajă s-a prăbușit joi, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului municipal.

Victimele germane sunt două femei de 20 și 30 de ani, chelnerița avea 23 de ani și senegalezul de 44 de ani, se arată într-un comunicat al Consiliului local.

Toți cei 16 răniți sunt turiști olandezi, a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului.

Opt erau încă în spital vineri și toți erau în afara oricărui pericol, a spus primarul din Palma de Mallorca.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Germaniei, consulatul său din Mallorca este în contact strâns cu autoritățile.

„Situația de pe teren este încă parțial neclară”, a spus purtătorul de cuvânt.

„În acest moment, din păcate, trebuie să presupunem că printre cei morți și răniți se numără cetățenii germani”.

O scenă de coșmar

Medusa Beach Club, o terasă cu două etaje, din Palma de Mallorca s-a prăbușit în jurul orei 20.30, ora locală (19.30 BST), joi seara, prinzând mai multe persoane în dărâmături.

Un pompier a declarat pentru ziarul local Última Hora că a sosit pentru a găsi o scenă „de coșmar”, în timp ce oameni țipau și plângeau, lângă un mare morman de moloz, relatează The Guardian.

Consiliul din Palma a declarat trei zile de doliu.

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a declarat că monitorizează îndeaproape „consecințele prăbușirii îngrozitoare care a avut loc pe o plajă din Palma” și a promis că va trimite orice ajutor și resurse necesare.

„Vreau să transmit condoleanțe rudelor persoanelor care au murit și urările mele de recuperare rapidă celor care au fost răniți”, a adăugat el.

„Ca o bombă”

Zgomotul provocat de prăbușirea terasei a sunat ca „o bombă”, a declarat la televiziune Trece Santiago Aranda, un martor al incidentului care își plimba câinele în acel moment și a spus că a mers să ajute serviciile de urgență. „A fost foarte dificil să încerc să calmez și să soți oameni care îți vorbesc într-o altă limbă”, a adăugat el.

Yeray Exposito, livrător și prieten al unui angajat al restaurantului, a declarat pentru AFP că „a auzit țipete și oameni care cereau ajutor” imediat după prăbușire.

Această clădire pe trei niveluri, situată pe malul mării în zona turistică a Playa de Palma, includea un bar-restaurant la etaj și parter, Medusa Beach Club și un bar la subsol, CocoRico.

Insulele Baleare, situate în Marea Mediterană şi renumite pentru apele lor cristaline şi plaje, sunt a doua cea mai frecventată regiune turistică din Spania după Catalonia.

În 2023, au înregistrat peste 14 milioane de turişti, potrivit cifrelor oficiale.

Arhipelagul, din care Mallorca este insula principală, este foarte frecventat de turiştii germani şi britanici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro