Sari direct la conținut

O tabără militară uriașă, care va găzdui 4.500 de soldați, este construită în inima Parisului pentru Jocurile Olimpice

HotNews.ro
O tabără militară uriașă, care va găzdui 4.500 de soldați, este construită în inima Parisului pentru Jocurile Olimpice
O torță cu logo-ul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, în tabăra militară Carpiagne, situată în sud-estul Franței, 6 mai 2024 / Sursa foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

O tabără militară gigantică, cu barăci prefabricate și locuri de dormit, este construită cu rapiditate în estul Parisului, pentru a găzdui 4.500 de soldați în timpul Jocurilor Olimpice, relatează joi AFP.

Tabăra, situată pe o suprafață mare în apropierea pădurii Vincennes, unde în mod normal sunt amenajate circuri sau parcuri de distracții, trebuie să fie gata înainte de 3 iulie, când vor sosi primii soldați, cu 13 zile înainte de ceremonia de deschidere a jocurilor.

Este cea mai mare tabără militară instalată în Franța metropolitană după cel de-al Doilea Război Mondial.

Întinzându-se pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, cantina are locuri pentru 2.100 de soldați înfometați care vor consuma tone de mâncare pe parcursul Jocurilor Olimpice.

În total, 18.000 de soldați vor fi implicați în măsurile de securitate pentru Jocurile Olimpice (26 iulie – 11 august), în sprijinul celor 45.000 de membri ai securității interne, ai poliției și ai poliției militare. În ceea ce privește nivelul securității private, între 18.000 și 22.000 de agenți vor fi mobilizați pe zi.

„În 1945, a fost construită o tabără cu prelate. În 2024, este o construcție solidă, cu facilități inimaginabile acum 50 de ani: Wi-Fi, aer condiționat, un nivel aproape superior celui din cadrul desfășurărilor în teatrele noastre de operațiuni din străinătate”, a explicat comisarul general, Philippe Pourqué, director al Comisariatului Armatei.

„Este esențial să garantăm capacitatea de rezistență a soldaților” în timpul jocurilor olimpice, a adăugat el.

Ultimele facilități de această amploare construite recent pentru misiunile militare franceze au fost la Gao, în Mali. În mijlocul deșertului, până la 2.000 de oameni au fost desfășurați în cadrul operațiunii antijihadiste, până la retragerea lor în 2022.

INTERVIURILE HotNews.ro