Sari direct la conținut

Oana Lasconi revine: „Regret felul în care am făcut declarația de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte”

HotNews.ro
Oana Lasconi, Foto: Instagram Oana Lasconi
Oana Lasconi, Foto: Instagram Oana Lasconi

Oana Lasconi revine cu un nou mesaj, în care spune că regretă declarațiile făcute sâmbătă și că nu ar fi trebuit să se arunce cu capul înainte. Reamintim că Elena Lasconi, desemnată cu două săptămâni în urmă cap de listă USR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, a dezvăluit într-un interviu că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. Declarația a dus la retragerea sa de pe listă și a provocat o reacție virulentă a fiicei sale, care s-a declarat „dezgustată”, spunând că „această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi că din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din niciun punct de vedere.

În mesajul postat marți pe Instagram, Oana Lasconi le mulțumește celor care au susținut-o „în această perioadă dificilă”.

„Este o lecție destul de dură pentru mine”

  • „Regret felul în care am făcut declaratia de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte și să fac declarații când emoția era la maxim, asta e clar. Regret felul în care am făcut-o, regret momentul în care am făcut-o.
  • Ar fi trebuit să fiu mai diplomată și este o lecție destul de dură pentru mine, dar o lecție pe care vă jur ca am învățat-o.
  • Acest scandal mi-a demonstrat un lucru clar, și anume că avem foarte, foarte mult de muncă – homofobia nu înseamnă doar ură sau frică, cum am mai văzut pe internet”, susține Oana Lasconi.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie. Biroul Naţional al USR a luat act duminică seara de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat formaţiunea într-un comunicat.

Lasconi a fost criticată atât de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid Clotilde Armand.

Cea mai dură reacţie a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat „în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

„Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată”, a declarat Oana într-un clip video pe contul său de Instagram.

Oana Lasconi are 31 de ani și locuiește la Paris din 2016, unde susține că a ajuns pe propriile forțe.

Pe contul său de Instagram se descrie ca fiind o „susținătoare a drepturilor LGBTQ+, anticapitalistă transilvăneană, socialistă, o vetarană a gaming-ului, cântăreață amatoare și scriitor în devenire”.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro