Sari direct la conținut

Octavian Jurma: Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menţine constant

HotNews.ro
Octavian Jurma, Foto: Arhiva personala
Octavian Jurma, Foto: Arhiva personala

Epidemiologul Octavian Jurma afirmă, miercuri seară, că majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, dacă trendul actual se menţine constant şi dacă se respectă restricţiile. Judeţul Sibiu ar fi, potrivit estimărilor medicului, singurul care în 28 decembrie ar avea incidenţă de peste 9 la mie, explicaţia sa fiind că judeţul este în creştere masivă în ultima perioadă, cel mai probabil din cauza cazurilor anterioare când s-a subestimat incidenţa. Tot în 28 decembrie, judeţele Argeş, Bihor şi Vâlcea vor avea peste 3 la mie incidenţă, potrivit News.

Octavian Jurma prezintă, miercuri seară, prognoza simplă a incidenţei pe judeţe în perioada următoare.

”Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menţine constant. Vă atrag atenţia că prognoza în această perioadă este puternic influenţată de măsurile luate şi conformarea populaţiei cu acestea. Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieşirea din valul valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente”, a scris epidemiologul pe Facebook.

Potrivit estimărilor acestuia, în 28 decembrie, judeţul Sibiu ar fi singurul din ţară cu incidenţă de peste 9 la mie.

Răspunzând unor întrebări, epidemiologul explică că judeţul este ”în creştere rapidă”.

”Nu sunt sigur că nu sunt alocările din urmă de vina. Sunt nişte evoluţii foarte dubioase la nivel de judeţ”, afirmă epidemiologul, care, într-un alt comentariu adaugă: ”Sibiu e un outlier clar, dar pot fi alocări din urmă când probabil s-a subestimat masiv incidența”.

Octavian Jurma a mai precizat că ”deschiderea şcolilor în format fizic la o incidenţă mare (peste 3 la mie), lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro