Sari direct la conținut

Oficialii ucraineni susțin că rușii au suferit pierderi grele în trei puncte fierbinți de-a lungul liniilor de front

HotNews.ro
Soldati ucraineni detasati in Bahmut, Foto: Ignacio Marin / AFP / Profimedia
Soldati ucraineni detasati in Bahmut, Foto: Ignacio Marin / AFP / Profimedia

Oficialii ucraineni spun că forțele rusești au continuat bombardamentele în întreaga regiune Donețk, cu peste 200 de lovituri numai împotriva zonei Bahmut în ultimele 24 de ore – dar susțin că rușii pierd sute de oameni pe zi pe linia frontului, potrivit CNN.

Orașul Bahmut din estul țării rămâne „punctul central al atacului inamicului”, potrivit lui Serhii Șerevati, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a forțelor armate.

Șerevati a declarat că este dificil de spus dacă intensitatea atacurilor rusești în jurul Bahmut a scăzut din cauza unor factori precum vremea, rotația unităților sau rezervele aduse de ruși.

Cu toate acestea, el a spus că tacticile rusești au rămas aceleași, cu grupuri tactice mici „care încearcă să ne epuizeze apărarea”. El a spus că soldații din grupul de mercenari Wagner se află în apropierea Bahmut, iar trupele rusești asigură întăriri acolo unde este necesar.

„Îi doborâm. De fapt, nu vor mai exista luptători Wagner în scurt timp dacă vor continua aceeași dinamică”, a declarat Șerevati.

Acesta a făcut o distincție între bătălia pentru Bahmut și luptele din alte părți. El a spus că, mai la nord, Wagner a fost mai puțin prezent în jurul Lîman și Kupiansk, unde forțele regulate rusești, sprijinite de miliția Lugansk, au efectuat peste 400 de atacuri în ultima zi.

„Principala sarcină acum este de a rezista, de a epuiza forțele inamicului, în timp ce unitățile sunt antrenate atât în Ucraina, cât și în străinătate, dotate cu noi echipamente de apărare și coordonate”, a declarat oficialul ucrainean.

În orașul Avdiivka și în jurul acestuia, în regiunea Donețk, continuă bombardamentele intense și atacurile aeriene rusești împotriva apărării ucrainene.

„Tot timpul cât am fost în oraș, au fost explozii. Nu am văzut nicio clădire care să nu fi fost avariată. Din păcate, în Avdiivka sunt încă civili. Oamenii locuiesc în subsoluri”, a declarat purtătorul de cuvânt militar Oleksi Dmitrașkivski.

Dar el a precizat că mulți dintre civili nu sunt dispuși să plece, în special cei în vârstă, iar în oraș nu mai există electricitate din luna mai a anului trecut.

El a spus că rușii încearcă să ocolească orașul „iar aceste atacuri sunt însoțite în mod constant de bombardamente. Ieri inamicul a făcut 26 de atacuri și a suferit pierderi destul de importante. Peste 100 de persoane au fost ucise și peste 240 au fost rănite”, a susținut el.

„În timpul zilei, ei atacă cu ajutorul avioanelor, al artileriei și al oamenilor. Suferă pierderi grele în ceea ce privește forța de muncă și echipamentul”, a conchis acesta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro