Sari direct la conținut

Olaf Scholz și președinții celor trei țări baltice vor veni în Republica Moldova, în august

HotNews.ro
Olaf Scholz și președinții celor trei țări baltice vor veni în Republica Moldova, în august
Cancelarul german Olaf Scholz o primește pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Cancelaria Federală din Berlin. Sursa foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova pe data de 21 august, la invitaţia preşedintei Maia Sandu, a anunțat președinția de la Chișinău. De asemenea, pe 27 august, cu ocazia Zilei Independenţei, Moldova va fi vizitată de preşedinţii celor trei state baltice, Estonia, Letonia și Lituania.

Vizita lui Olaf Scholz „subliniază relațiile bilaterale puternice dintre cele două țări, Germania fiind unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova în procesul de modernizare și aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”, menționează președinția de la Chișinău, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Ultima vizită bilaterală a unui cancelar german în Republica Moldova a avut loc în urmă cu 12 ani.

Pe 27 august, cu ocazia Zilei Independenţei, Republica Moldova va fi vizitată de preşedinţii celor trei ţări baltice: Alar Karis, preşedintele Estoniei, Edgars Rinkevics, preşedintele Letoniei, şi Gitanas Nauseda, preşedintele Lituaniei.

„Prezența acestor lideri la Chișinău este o dovadă a sprijinului constant și solid pe care țările baltice îl acordă Republicii Moldova în parcursul nostru european”, precizează președinția de la Chișinău.

Conform sursei citate, statele baltice, membre ale Uniunii Europene din 2004, reprezintă „un model de succes în ceea ce priveşte creşterea nivelului de trai” prin aderarea la UE.

De exemplu, în aceşti douăzeci de ani, „salariile reale s-au triplat, iar nivelul de sărăcie s-a redus de două ori”, adaugă comunicatul.

INTERVIURILE HotNews.ro