Sari direct la conținut

Olanda interzice fermele de blănuri după mai multe focare de coronavirus izbucnite la crescătorii de nurci

HotNews.ro
Coronavirus Olanda, Foto: Profimedia Images/Robert vant Hoenderdaal/Alamy
Coronavirus Olanda, Foto: Profimedia Images/Robert vant Hoenderdaal/Alamy

Olanda a decis, după izbucnirea mai multor focare de coronavirus la ferme de blănuri, să pună în aplicare o interdicţie propusă privind crescătoriile de nurci, informează vineri agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Toate fermele specializate în exploatarea blănurilor urmează să fie închise până la 1 martie 2021, a anunţat vineri guvernul olandez, în urma cazurile de infectare a animalelor şi uneori a oamenilor, înregistrate în peste patruzeci de ferme.

Toate animalele din fermele afectate au fost eutanasiate.

Specialiştii se tem că astfel de ferme ar putea continua să fie focare de infecţie, reprezentând un pericol permanent pentru oameni, după înregistrarea mai multor cazuri de transmitere de la nurcă la om.

În Olanda activează circa o sută cincizeci de ferme de blănuri, majoritatea în provincia Brabantul de Nord şi în sud-estul ţării.

Crescătorii urmează să beneficieze de compensaţii de aproximativ 180 de milioane de euro (213 milioane de dolari) în total.

Interzicerea crescătoriilor de nurci a fost adoptată anterior de o instanţă, însă iniţial aceasta urma să intre în vigoare abia în 2024.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro