Sari direct la conținut

Om de încredere al lui Vladimir Putin, pion important în campania sa electorală, numit la conducerea agenției de presă de stat TASS

HotNews.ro
Agentia rusa de stat TASS, Foto: Demerzel21 | Dreamstime.com
Agentia rusa de stat TASS, Foto: Demerzel21 | Dreamstime.com

Andrei Kondraşov, fostul purtător de cuvânt al campaniei electorale a preşedintelui rus Vladimir Putin a fost numit la conducerea agenţiei publice de presă TASS, conform unui ordin semnat de premierul rus și publicat miercuri, scrie Reuters.

De la declanșarea războiului în Ucraina, în februarie 2022, Kremlinul şi-a întărit controlul asupra presei, forţând închiderea principalelor publicații independente şi desemnând drept „agenţi ai străinătăţii” numeroşi jurnalişti şi publicaţii.

Premierul rus Mihail Mişustin a semnat un ordin prin care Serghei Mihailov a fost demis din funcţia de director general al TASS, pe care o ocupa din 2012, iar în locul lui a fost numit Andrei Kondraşov.

Cine este Andrei Kondraşov

Kondraşov, în vârstă de 50 de ani, este jurnalist al televiziunii de stat, iar în 2018 a fost secretar de presă al campaniei electorale a lui Vladimir Putin.

El s-a născut în 1973 la Alma-Ata. A absolvit Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Ştiinţe Ecologice şi Politice din Moscova. Ulterior, a absolvit, cu o diplomă în Ştiinţe Politice, Academia Prezidenţială Rusă de Economie Naţională şi Administraţie Publică. El a lucrat în televiziune din 1991, scrie Interfax.

TASS a fost fondată în 1904 ca Agenţia Telegrafică Sankt Petersburg, prima agenţie oficială de ştiri a Rusiei. Și-a păstrat din epoca sovietică numele, ale cărui iniţiale înseamnă Agenţia Telegrafică a Uniunii Sovietice. (Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro