Sari direct la conținut

„Operațiune antiteroristă" în sudul Daghestanului. Trei persoane au fost reținute

HotNews.ro
Republica Daghestan, Foto: Murad Bagandov / Sputnik / Profimedia
Republica Daghestan, Foto: Murad Bagandov / Sputnik / Profimedia

Rusia desfășoară o „operațiune antiteroristă” în sudului regiunii Daghestan. Trei persoane au fost reținute, până duminică dimineața, a anunțat Comitetul național antiterorist, citate de agențiile ruse de presă, informează Reuters.

Rusia se află în stare de alertă maximă în urma atacului armat care a avut loc la o sală de concerte din Moscova pe 22 martie – cel mai sângeros atac din ultimii 20 de ani în țară, soldat cu cel puțin 144 de morți.

„Agențiile de securitate au reținut trei bandiți care plănuiau o serie de infracțiuni teroriste. În timpul inspecției locurilor în care au fost reținuți infractorii, au fost găsite arme automate, muniții și un dispozitiv exploziv improvizat gata de utilizare”, a precizat Comitetul.

Anterior, comitetul a declarat că presupușii infractori au fost blocați de serviciile de securitate în mai multe apartamente din zone rezidențiale din capitala regională Mahacikala și din unul dintre cele mai mari orașe din republică – Kaspiysk.

Nu s-au înregistrat victime civile și nici pierderi în rândul forțelor de ordine. „Operațiunea” continuă, a precizat comitetul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro