Sari direct la conținut

Orașul Pantelimon: o firmă care a aparținut viceprimarului, contracte publice de milioane de euro ca să curețe o grădiniță

HotNews.ro
Primaria Pantelimon, Foto: Google Maps
Primaria Pantelimon, Foto: Google Maps

Firma patronată ani de zile de actualul viceprimar al orașului Pantelimon a primit de-a lungul timpului contracte de 4 milioane de euro de la primăria unde muncește politicianul, scriu jurnaliștii de la Context.ro. În acte, viceprimarul nu mai e la butoanele firmei, dar o investigație Context.roa descoperit legăturile sale indirecte cu firma respectivă.

Pe 11 septembrie 2023, compania TOP A-Z Concept a primit de la Primăria Pantelimon un contract cadru de peste 11 milioane de lei. Timp de patru ani urmează să curețe un corp al grădiniței de pe strada George Calinescu, nr. 51. Calculele Context.ro arată că primăria plătește lunar aproximativ 49.000 de euro pentru curățenie.

La această licitație, firma TOP A-Z Concept s-a asociat cu Bepa Construcții Civile, o companie al cărei acționar a fost timp de cinci ani Viorel Cecate, actualul viceprimar PNL al orașului Pantelimon. Contractul a fost dat de o comisie din care a făcut parte și viceprimarul, care însă nu mai era acționar al Bepa Construcții Civile.

În schimb, Context.ro a aflat că soția acestuia a fost angajată TOP A-Z Concept, cel puțin în anul dinainte ca licitația să fie demarată. Citește toată investigația aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro