Sari direct la conținut

Orban: Tăierea sporurilor bugetarilor, amânată pentru o viitoare lege a salarizării

HotNews.ro
Orban: Tăierea sporurilor bugetarilor, amânată pentru o viitoare lege a salarizării

Tăierea sporurilor bugetarilor ar putea fi amânată până la adoptarea unei noi legi a salarizării, a anunțat luni seară liderul PNL, Ludovic Orban.

  • „Problematica sporurilor e una complexă, care va fi abordată în proiectul de lege de îmbunătățire a legii salarizării în sectorul public.
  • Dacă vom propune amendamente în dezbaterea parlamentară a legii bugetului de stat, o vom face de comun acord în cadrul coaliției și vom anunța acest lucru”, a declarat Ludovic Orban.

Tot luni, la finalul ședinței liderilor coaliției de guvernare, liderul USR, Dan Barna, a declarat că „momentan nu va veni nimic dinspre guvern” legat de sporuri.

  • „Momentan nu o să vină nimic dinspre guvern legat de sporuri. Pe legea bugetului nu se modifică nimic la sporuri. Rămâne să se facă pe legea salarizării. (…) Vom decide și va fi o dezbatere în Parlament care dintre sporuri trebuie eliminate”, a spus Barna.

Premierul Florin Cîțu și ministrul Muncii, Raluca Turcan, au anunțat că atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta.

CITEȘTE ȘI:Bugetar în România: Sporuri pentru condiții vătămătoare, spor de izolare, spor de consemn la domiciliu sau de suprasolicitare neuropsihică

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro