[P] Cine ar trebui să ajungă la concentratul de proteine din zer?
Popularitatea diferitelor tipuri de suplimente proteice se datorează, printre altele, versatilității lor ridicate. Indiferent de tipul de obiectiv de antrenament și de dietă, proteinele sunt pur și simplu indispensabile ca și constructor de masă musculară în corpul uman. Acest lucru înseamnă că nu există limite în această privință, iar așa-numitul WPC (Whey Protein Concentrate) poate fi luat de aproape oricine. Merită apoi să ne uităm la cine nu ar trebui să ajungă la concentratul de proteine din zer, dar acest lucru va fi în primul rând din motive de sănătate. Așadar, merită să aflați mai multe despre această problemă.
Poate cineva să ajungă pentru concentratul de proteine din zer?
În principiu, da, dar merită să ținem cont de ceea ce este zerul în sine. Este un fel de resturi de lapte care este transformat în brânză sau iaurt. Zerul astfel creat este alcătuit din proteine care sunt rapid și ușor de digerat de către organism și este considerat o proteină de o calitate deosebit de ridicată (alături de cazeină).
Acest lucru se datorează faptului că conține toți aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect. Acest lucru înseamnă că, deși zerul în sine este foarte dorit și nu există contraindicații mai largi pentru utilizarea sa, originea sa obligă un anumit grup de persoane să evite suplimentele proteice pe bază de concentrat de proteine din zer. Totul se datorează faptului că unele persoane au intoleranță la lactoză, iar WPC o va conține cât mai mult posibil. Merită să țineți cont de acest lucru înainte de a ajunge la un anumit supliment proteic, deoarece în loc să vă ajutați organismul să atingă obiectivul de antrenament dorit, nu veți face decât să vă înrăutățițiți propria situație.
Din fericire, în zilele noastre, suplimentele proteice nu se bazează doar pe zer sau cazeină. În zilele noastre, nu lipsesc nici suplimentele proteice care se bazează pe proteine animale (obținute din carne) și nici formulările complet vegane. În funcție de propria situație, are sens să ajungeți la un anumit produs.
Care sunt avantajele concentratului de proteine din zer (WPC)?
Ca tip de proteină, WPC are o serie de avantaje care nu pot fi trecute cu vederea. În primul rând, este destul de economic și este considerat de mulți ca garantând cel mai bun raport calitate-preț. În cele mai bune concentrate de proteine din zer, cantitatea de proteine este apropiată de cea garantată de izolate, în timp ce prețul rămâne corect – ca și în cazul concentratelor. Acest lucru este excelent demonstrat de suplimentul de proteine din zer ALLNUTRITION Whey Protein.
Această clasă de WPC garantează, înainte de toate, o absorbție rapidă, un nivel ridicat de aminoacizi (BCAA) și un conținut scăzut de sodiu în compoziția nutritivă. Aceste tipuri de concentrate de proteine din zer de înaltă calitate sunt excelente atât pentru construirea masei musculare, cât și pentru dietele zilnice și, de asemenea, dacă doriți să furnizați proteine pentru regenerarea după antrenament.