Sari direct la conținut

Pacient de 14 ani, supus cu succes unui transplant hepatic la Spitalul Grigore Alexandrescu

HotNews.ro
Sala de operație, la spital, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Sala de operație, la spital, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Un pacient în vârstă de 14 ani a fost supus cu succes unui transplant hepatic la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, donatorul fiind viu – o persoană din familie. Transplantul a avut loc pe data de 30 martie, iar pacientul în vârstă de 14 ani se află acum în sectia de Terapie Intensivă, fiind stabil, detubat, cu analize în limite normale, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății.

Intervenția a fost realizată de o echipă mixtă de chirurgi și anesteziști de la Institutul Clinic Fundeni și din clinica de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Echipa de chirurgie de la Institutul Clinic Fundeni a fost formata din Prof. Univ. Dr. Vlad Brașoveanu și dr. Doina Hrehoreț, iar echipa de chirurgie de la Spitalul Grigore Alexandrescu a fost coordonată de conf. univ. dr. Laura Bălănescu, împreuna cu dr. Adrian Cîmpeanu și dr. Andreea Moga.

Echipa de anestezie a fost formată din dr. Fota Ruxandra și dr. Florin Rusu, șeful secției Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Grigore Alexandrescu, împreună cu dr. Alexandru Baetu și dr. Diana Popa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro