Sari direct la conținut

Palestinienii, ''optimişti'' în privinţa unei resetări diplomatice cu SUA după venirea lui Joe Biden

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images
Joe Biden, Foto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Conducerea palestiniană este „optimistă” în privinţa şanselor unei resetări diplomatice cu SUA sub preşedintele ales Joe Biden, a declarat joi ministrul de externe palestinian Riyad al-Malki, relatează dpa, potrivit Agerpres.

„Există destule motive pentru noi să reluăm contactele cu noua administraţie a SUA în momentul în care va prelua mandatul” sau chiar mai devreme, a declarat al-Malki la Roma MED 2020, o conferinţă de politică externă online.

„În ansamblu, suntem optimişti şi suntem gata să intrăm în contact cu noua administraţie”, a mai spus Riyad al-Malki, menţionând că preşedintele Mahmoud Abbas aşteaptă să vorbească la telefon cu Joe Biden.

Al-Malki a spus că se aşteaptă ca noul lider al SUA „să scape de moştenirea lui Trump” în Orientul Mijlociu, inclusiv „aşa-numitul acord al secolului” şi acordurile de normalizare a relaţiilor între Israel, Bahrein şi Emiratele Arabe Unite.

Liderii palestinieni le-au acuzat pe cele două ţări arabe de „trădare”.

Joi însă Al-Malki a avut un ton mai conciliant, menţionând condiţiile în care palestinienii nu vor rupe relaţiile cu ţările arabe care recunosc Israelul.

„Atâta timp cât au declarat deschis că susţin cauza palestiniană, că încă cred în iniţiativa arabă de pace, atunci nu avem nicio problemă să ne continuăm relaţiile cu Bahrein şi Emiratele Arabe Unite sau oricare altă ţară din lumea arabă care decide să normalizeze relaţiile cu Israelul”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro