Sari direct la conținut

Parlamentarii USR au venit la dezbaterea motiunii de cenzura cu banderole albe pe brat, pentru a ironiza sintagma "statul paralel"

HotNews.ro
Banderole albe purtate de parlamentarii USR, Foto: Hotnews
Banderole albe purtate de parlamentarii USR, Foto: Hotnews

Parlamentarii USR au venit, joi dimineata, la Parlament, la sedinta in care urmeaza sa se dezbata si sa se voteze motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose, cu banderole albe legate cu doua snururi pe brat, ei ironizand, in acest fel, sintagma „statul paralel”.

„Intram la dezbaterea motiunii de cenzura si toti colegii de la USR purtam pe brat aceasta banderola care simbolizeaza statul paralel pentru ca ce se intampla in aceste zile in Romania arata ca exista, intr-adevar, o paralela intre ceea ce inteleg politicienii si statul paralel, care inseamna, de fapt, antijustitie, lupta impotriva coruptiei, sustinerea justitiei, si un stat de drept. In momentul de fata, in Parlament se discuta abandonul statului de drept si atunci, da, noi cei de la USR, alaturi de cetatenii Romaniei, suntem statul real, statul paralel cu ceea ce inseamna politicienii corupti, care in momentul de fata vor sa transforme justitia intr-o institutie handicapata, la cheremul majoritatii”, a declarat presedintele USR, Dan Barna, citat de News.ro.

Guvernul Tudose este azi in fata primei incercari de demitere prin motiune de cenzura. PNL, sprijinit de USR si PMP, a depus o motiune de cenzura impotriva Guvernului, dar calculele arata ca majoritatea PSD-ALDE nu are prea multe emotii la vot, mai ales ca UDMR a anuntat ca nu va vota motiunea. Opozitia mai are nevoie de 63 de voturi pentru a-si trece motiunea.

Dan Barna cu banderola alba pe brat:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro