Sari direct la conținut

Patronii s-au inghesuit la finantari: 27 de milioane de lei, „inghititi” in 24 de ore

HotNews.ro, EurActiv.ro

Peste 3.200 de intreprinzatori au depus dosare de finantare pentru programele lansate de ANIMMC, la nivel national. In cinci din cele sase programe, solicitarile ar valora, conform estimarilor din cadrul Agentiei, mai mult decat dublul fondurilor alocate, adica 27,5 milioane de lei. Estimarile au la baza considerentul ca in fiecare dosar se solicita suma maxima disponibila pentru un proiect.

Pentru un singur program mai erau inca fonduri disponibile, la momentul primei centralizari: cel referitor la rambursarea sumelor pentru profitul brut reinvestit, unde au fost primite numai 77 de cereri de finantare (pentru situatia tuturor programelor, vezi http://www.animmc.ro/programe/inscriere_programe2007/sinteza_aplicanti_programe/)

“In momentul de fata primim coletele cu dosare depuse la oficiile ANIMMC din tara si le sortam in functie de biletul de ordine emis la inscriere. Apoi va urma selectia acestora, pe fiecare program in parte.

In circa doua saptamani ar trebui sa avem si rezultatele”, a explicat pentru “euROfonduri” (EurActiv.ro – Hotnews.ro) Eduard Dragusin, purtatorul de cuvant al ANIMMC.

Amintim ca licitatia pentru proiecte a fost deschisa ieri, 10 aprilie, la ora 9.00. Din cauza aplicarii sistemului “primul venit – primul servit” intreprinzatorii au luat cu asalt oficiile ANIMMC chiar inainte de deschiderea portilor.

Este de asteptat ca situatia sa se repete cel putin inca o data. Amintim ca programul de interes maxim pentru firme, cel de finantare pentru investitii, va fi lansat cel mai probabil la inceputul lunii mai.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro