Sari direct la conținut

PD se afla in topul preferintelor romanilor pentru alegerile europarlamentare

HotNews.ro

PD, cu Sorin Frunzaverde si Anca Boagiu in fruntea listelor electorale, se afla in topul preferintelor romanilor pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc in toamna, potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetari Sociale (BCS). Partidul Democrat este preferat de 36% dintre cei intervievati, in timp ce partidul de pe locul secund, PSD, strange 15,2% din preferintele electoratului.

Comparativ cu precedentul sondaj din luna mai, PD a mai castigat 9,1% in preferintele electoratului, iar PSD a urcat cu 1,4%.

Partidul lui Gigi Becali a urcat pana pe locul 3, depasind PNL, care a cazut de pe a doua pozitie pana pe locul 4. De la ultimul sondaj realizat in luna mai, liberalii au pierdut nu mai putin de 7,2%.

Daca luna viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, Traian Basescu ar fi votat de 49,2% din cei prezenti la vot. Pe locul secund in preferintele electoratului este Gigi Becali, cu 14%, urmat la mica distanta de Mircea Geoana (13,5%).

In cel de-al doilea tur de scrutin, Traian Basescu ar castiga indiferent daca contracandidatul sau ar fi Gigi Becali, Calin Popescu Tariceanu, Mircea Geoana, Corneliu Vadim Tudor, Mugur Isarescu sau Theodor Stolojan.

Sondajul a fost realizat in perioada 22-30 iunie 2007 pe un esantion de 1182 de persoane si are o marja de eroare de plus, minus 2,9%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro