Sari direct la conținut

Pedeapsă aspră pentru trădare în Rusia. Cei care „discreditează" armata vor rămâne fără bani și case

HotNews.ro
Soldați ruși din Ucraina, Foto: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia
Soldați ruși din Ucraina, Foto: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia

Parlamentarii ruși au pregătit un proiect de lege care permite confiscarea banilor și a proprietăților persoanelor care răspândesc „informații false în mod deliberat” despre forțele armate ale țării, a declarat sâmbătă un membru important al parlamentului, informează Reuters.

Viacheslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a declarat că măsura se va aplica și celor găsiți vinovați de ceea ce el a descris ca fiind alte forme de trădare.

Printre acestea se numără „discreditarea” forțelor armate, solicitarea de sancțiuni împotriva Rusiei sau incitarea la activități extremiste.

„Toți cei care încearcă să distrugă Rusia, care o trădează, trebuie să se confrunte cu o pedeapsă meritată și să compenseze daunele provocate țării, cu prețul propriilor bunuri”, a scris Volodin pe Telegram.

El a declarat că proiectul de lege va fi prezentat luni în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului.

De la trimiterea armatei sale în Ucraina în februarie 2022, Rusia a intensificat o campanie de represiune de lungă durată împotriva tuturor formelor de disidență politică.

În conformitate cu legile adoptate în luna martie a aceluiași an, discreditarea forțelor armate sau răspândirea de informații false despre acestea sunt deja pedepsite cu pedepse lungi cu închisoarea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro