Sari direct la conținut

Pedro Sanchez anunță că Spania va trimite mai mulți militari în România

HotNews.ro
Premierul spaniol Pedro Sanchez, Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia
Premierul spaniol Pedro Sanchez, Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat marţi că Spania va desfăşura efective militare în Slovacia şi le va suplimenta pe cele din România pentru a consolida flancul estic al NATO, relatează agenţia EFE.

Sanchez a vorbit despre aceste desfăşurări în declaraţii date ziariştilor la sosirea la summitul de la Vilnius, unde le va comunica oficial celorlalţi lideri din statele NATO această nouă contribuţie spaniolă.

Conflictul din Ucraina va fi în centrul summitului, iar premierul spaniol va reitera sprijinul total al Spaniei faţă de această ţară confruntată cu invazia rusă.

Va fi prima dată când Spania trimite militari în Slovacia, în timp ce îi va suplimenta cu un număr încă neprecizat pe cei din România, notează agenţia EFE.

Spania a desfăşurat în România un radar al Grupului Mobil de Control Aerian (GRUMOCA), cu circa 40 de militari însărcinaţi cu operarea acestui echipament.

Premierul spaniol va profita de asemenea de summitul de la Vilnius pentru a insista ca NATO să acorde mai multă atenţie flancului sudic al Alianţei. (Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro