Sari direct la conținut

Petrom castiga in justitie in dosarul Arpechim

HotNews.ro

Curtea de Apel Arges a respins miercuri recursul intentat de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) Pitesti la decizia Tribunalului Pitesti, care a admis cererea Petrom de suspendare a deciziei de intrerupere a activitatii Arpechim, dictata de autoritatea de mediu, potrivit NewsIn.

In urma acestei decizii, Rafinaria Arpechim isi va putea continua activitatea pana la pronuntarea instantei de fond.

„Instanta a considerat prioritare aspectele economice si sociale ale inchiderii rafinariei, pana la judecarea de fond a dosarului”, a declarat Marius Stanca, directorul ARPM Pitesti.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti a suspendat, la sfarsitul lunii mai, autorizatia de mediu a Rafinariei Arpechim din Pitesti, din cauza neindeplinirii de catre Petrom a mai multor angajamente.

Decizia atragea dupa sine sistarea activitatii de productie pentru o perioada de pana la sase luni. Daca in acest termen combinatul nu si-ar fi rezolvat probelemele de mediu, Agentia Regionala de Protectie a Mediului Pitesti putea anula autorizatia de mediu.

Insa, in data de 12 iunie, Tribunalul Pitesti a admis cererea Petrom de suspendare a deciziei Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Pitesti.

Rafinaria Arpechim Pitesti apartine Petrom, societate al carei actionar majoritar este grupul austriac OMV. Arpechim produce jumatate din cantitatea de carburanti a Petrom.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro