Sari direct la conținut

Piratii care au rapit un marinar roman nu au contactat armatorul britanic

HotNews.ro

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat sambata ca pana in prezent piratii care au rapit trei marinari, intre care si un roman, de pe un vas aflat in largul coastelor Camerunului si Nigeriei nu au contactat compania britanica ce detine nava.

„S-a format o celula de criza la compania care detine nava, la societatea de asigurare. Deocamdata nu au fost contactati de pirati nici ei, nici familiile marinarilor. Probabil vor solicita o rascumparare”, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Mihalcioiu.

El a mai spus ca identitatea marinarului roman nu a fost dezvaluita deocamdata de catre compania britanica, iar tot ceea ce se stie pana in acest moment este ca barbatul era mecanic-sef pe nava respectiva.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a mai precizat ca nava MV Esther transporta marfuri generale din Camerun catre Ghana cand a fost atacata de catre pirati, care au rapit trei marinari – un roman si doi rusi.

Un marinar roman care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic atacata in largul coastelor Camerunului si Nigeriei a fost rapit de pirati, a anuntat armatorul navei, citat de AFP. Atacul a avut loc in largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun si la 136 de kilometri de coasta.

„Dupa talharirea membrilor echipajului, piratii au parasit nava rapind trei marinari. Vietile acestor marinari sunt prioritatea noastra absoluta si vom face totul pentru readucerea lor in siguranta. Ceilalti noua membri ai echipajului au ramas la bordul navei si sunt nevatamati”, a comunicat armatorul.

Golful Guineea, situat in sud-vestul Africii, este o zona unde au loc numeroase acte de piraterie. De obicei, ostaticii sunt eliberati dupa plata unor rascumparari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro