Sari direct la conținut

Platforma de streaming Disney+ renunță la abonamentul unic pentru clienții din România / Cum se modifică prețul și opțiunile

HotNews.ro
Disney+, Foto: Anthony Brown / Alamy / Profimedia Images
Disney+, Foto: Anthony Brown / Alamy / Profimedia Images

Platforma de streaming Disney+ a anunțat o serie de modificări importante în ceea ce privește abonamentele puse la dispoziția clienților săi din Europa, cea mai mare schimbare pentru abonații din România fiindcă se va renunța la pachetul unic în favoarea a două variante distincte.

„Ca urmare a lansării de succes a planului susținut de reclame anul trecut în Danemarca, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit, Disney+ își va extinde oferta la Finlanda, Olanda și Portugalia în luna octombrie”, notează Disney într-un comunicat remis presei.

Pentru țările respective clienții vor avea de ales între un abonament „Standard cu reclame”, unul „Standard” și unul „Premium”, care vor costa între 5,99 euro și 13,99 euro.

Însă gigantul american al divertismentului a anunțat în esență că variantele de abonament vor fi modificate pentru toți clienții săi din Europa, chiar dacă în majoritatea țărilor nu a fost introdus și pachetul cu publicitate inclusă.

În România abonamentul în prezent unic al Disney+, introdus în august anul trecut, va fi împărțit în două variante separate:

  • abonament „Standard” cu rezoluție video maximă de până la 1080p Full HD și posibilitate de streaming simultan pe două dispozitive diferite, care va costa 29,99 de lei pe lună.
  • abonament „Premium” cu rezoluție video de până la 4K UHD & HDR și posibilitate de streaming simultan pe 4 dispozitive diferite, care va costa 49,99 de lei lunar.

Cum se schimbă variantele de abonament pentru Disney+

Abonamentul actual pus de Disney la dispoziția clienților săi costă 36,99 de lei pe lună și permite streaming cu rezoluție video de până la 4K UHD și HDR și pe 4 dispozitive diferite. 

În esență, Disney a decis să nu introducă variante de abonament cu reclame pentru majoritatea piețelor sale din Europa, optând în schimb să reducă calitatea imaginii și numărul de dispozitive ce pot fi folosite simultan pentru a viziona filmele, serialele și celelalte spectacole disponibile pe platforma sa de streaming.

Cei care optează pentru această variantă nouă de abonament „Standard” vor beneficia de o reducere față de prețul actual, în timp ce cei care doresc aceleași condiții ca în prezent vor avea de scos din buzunar mai mulți bani lunar.

Modificările vor intra în vigoare de pe 17 octombrie pentru clienții noi și începând cu data de 21 noiembrie pentru abonații existenți.

Ceea ce nu se schimbă e că clienții care aleg să plătească în avans pe un an întreg abonamentul vor beneficia de o reducere de preț echivalentă cu două luni de abonament.

Astfel, pentru această categorie de clienți abonamentul anual va costa 299,99 de lei, pentru varianta „Standard”, respectiv 499,99 de lei, pentru cea „Premium”.

Noua mutare a Disney vine în contextul unei reașezări majore a pieței de streaming în ultimii ani pe fondul concurenței tot mai mari și a competiției făcute companiilor tradiționale de intrarea în joc a Amazon Prime Video și Apple TV+.

INTERVIURILE HotNews.ro