Sari direct la conținut

Politia britanica, ingrijorata de cresterea spectaculoasa a infractiunilor comise de copii romani in Regat

HotNews.ro

Numarul infractiunilor comise de romani in Marea Britanie a crescut spectaculos cu 800 % dupa aderarea Romaniei la UE anul trecut, relateaza cotidianul The Daily Mail, citat de Rador.

Politistii britanici afirma ca nu mai pot face fata acestei cresteri fara precedent a infractionalitatii. Statisticile arata ca numărul infractiunilor a ajuns acum la 339 lunar in Londra, in comparaţie cu doar 30 în 2006.

Cele mai multe si mai solicitante cazuri sunt cele cu copii care fura din buzunare, a declarat ofiterul Bernie Gravett. „Ne confruntam acum cu un nou tip de infractiune – exploatarea ilegală a copiilor care provin din familii foarte sarace dintr-o tara straină”, a explicat el. Bernie Gravett spune ca a fost socat atunci cand un sondaj realizat de politie in randul a 126 de copii romani, prinsi furand in Londra, a dezvaluit ca acestia fusesera anchetati si in alte 32 de comunitati din tot Regatul Unit. Pentru ca este vorba de copii este dificil sa-i trimiti in judecata daca nu ajungi la adulti.

Un alt ofiter a explicat ca s-au format adevarate retele care ar cumpara copiii de la familii sarace din Romania pentru suma infima de 200 de euro, inainte de a-i duce in Marea Britanie. Potrivit ofiterilor metropolitani aceste retele care castiga anual aproximativ 100 000 de lire de pe urma fiecarui copil se folosesc chiar si de copii de sase ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro