Sari direct la conținut

Poliţist de la Garda de Coastă prins când conducea beat şi sub influenţa drogurilor, pe un drum național din Constanța

HotNews.ro
Etilotest, Foto: Piotr Atacha / Alamy / Profimedia Images
Etilotest, Foto: Piotr Atacha / Alamy / Profimedia Images

Un poliţist de la Garda de Coastă a fost prins de poliţiştii din Mangalia când circula beat şi sub influenţa drogurilor, pe DN 39. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,71 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, conform Poliției.

„La data de 26 iulie, în jurul orei 13.50, poliţişti din cadrul Poliţiei Mangalia au identificat un bărbat de 39 de ani care a condus un autoturism, pe DN 39, în apropierea localităţii Tuzla, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi a altor substanţe interzise. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi cu aparatul Drug-Test, care a indicat prezenţa substanţelor interzise”, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Ulterior, el a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar şi pentru a se stabili ce substanțe interzise consumase.

În acest caz, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Bărbatul este polițist la Garda de Coastă, iar instituția a anunțat că face verificări.

„Referitor la evenimentul rutier în care a fost implicat un lucrător din cadrul Gărzii de Coastă, precizăm faptul că cercetările sunt efectuate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Conducerea Gărzii de Coastă are ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti şi se delimitează ferm de orice comportament sau acţiune necorespunzătoare care nu este în concordanţă cu statutul poliţistului. Totodată, s-a dispus efectuarea de verificări, în regim de urgenţă, cu privire la evenimentul în cauză şi cercetarea prealabilă a lucrătorului. Garda de Coastă susţine activ toate activităţile specifice procedurilor penale pentru deservirea intereselor justiţiei”, a transmis Garda de Coastă.

INTERVIURILE HotNews.ro