Sari direct la conținut

Polițiștii, chemați prin 112 la Spitalul Județean Botoșani după ce medicii au găsit o armă în bagajul unui pacient internat

HotNews.ro
SJU Botosani, Foto: Monitorul de Botosani
SJU Botosani, Foto: Monitorul de Botosani

Un pacient internat în Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani este anchetat de poliţişti după ce asupra sa a fost descoperit un pistol cu bile, cadrele medicale sunând la 112 pentru a anunța incidentul.

Arma se afla într-o sacoşă a pacientului, iar cadrele medicale au alertat autorităţile prin Serviciul unic pentru apeluri de urgenţă 112. La faţa locului au ajuns atât poliţişti, cât şi jandarmi şi un echipaj de ambulanţă.

Poliţiştii au ridicat pistolul cu bile, dar şi un briceag găsite în sacoşa pacientului de 70 de ani, care este din Vatra Dornei.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul nu a ameninţat pe nimeni cu arma respectivă.

Bărbatul a fost sancționat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancțiunea complementară a anulării permisului de port-armă pentru 2 ani.

„Este vorba de un pacient internat în secția de cardiologie, din garda de aseară (marți – n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era în vizită în zonă la un frate. Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost reţinut la recomandarea medicului cardiolog. Astăzi (miercuri – n.r.), la vizita familiei au găsit în sacoşa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port-armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament. Familia declară că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port-armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus niciun fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat pentru Mediafax purtătorului de cuvânt al Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro