Sari direct la conținut

Polonia a trimis 500 de soldați să caute urme ale rachetei ce i-a încălcat vineri spațiul aerian

HotNews.ro
Soldați polonezi, Foto: Arkadiusz Komski | Dreamstime.com
Soldați polonezi, Foto: Arkadiusz Komski | Dreamstime.com

Polonia a reluat sâmbătă operațiunea de căutare de elemente ale unei presupuse rachete rusești, care i-ar fi încălcat spațiul aerian vineri dimineață, a anunțat armata poloneză, potrivit Reuters.

„Informăm că pe 30 decembrie… va fi efectuată o căutare la sol în voievodatul Lublin pentru posibile elemente ale obiectului care a încălcat ieri spațiul aerian polonez”, a anunțat comandamentul operațional al armatei poloneze pe platforma de socializare X.

„Scopul căutării este de a confirma cu certitudine că niciun element al obiectului nu a rămas pe teritoriul polonez”, a adăugat acesta.

Oficialii militari polonezi au spus vineri că obiectul a părăsit spațiul aerian al țării la trei minute după ce a intrat din direcția frontierei cu Ucraina.

Aproximativ 480 de soldați ai Forțelor de Apărare Teritorială urmează să ia parte la căutări în apropierea orașului Zamosc din sud-estul Poloniei, a precizat comandamentul operațional.

Vineri seara, Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei, cerând explicații pentru încălcarea spațiului său aerian de către o rachetă ghidată.

Moscova nu va da o explicație pentru racheta din spațiul aerian polonez până când nu i se vor furniza „dovezi concrete” că aceasta era rusească, a declarat Andrei Ordash, însărcinatul cu afaceri al Rusiei în Polonia, după ce a fost convocat la Ministerul polonez de Externe.

Potrivit RIA Novosti, Ordash a spus: „Până când nu vor fi furnizate dovezi concrete, nu vom da nicio explicație, deoarece aceste acuzații sunt nefondate”.

foto articol: © Arkadiusz Komski | Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro