Sari direct la conținut

Porcusorii vin din paradis

HotNews.ro

Porcusor dupa porcusor, rochita dupa rochita, corp gol dupa corp gol, intr-un spectacol care jongleaza cu pirghiile identitatii.

Paradis serial e un melting show, care poate fi receptat pe mai multe paliere.

La un prim nivel, cheia comica face accesibile semnificatiile de performance socio-politic ale spectacolului.

Toata sarabanda consumista – omul exponat, omul robot, cliseele concertelor care incep, invariabil, cu ’’Buna-seara Bucuresti’’, exhibitionismul nelipsit dintr-o societate a spectacolului obsedata de imaginea livrata la prima mina si solo-urile suprapuse care par din ’’filme’’ fara nici o legatura unul cu altul la un moment dat – sint

exploatate inteligent in Paradis serial. Unul dintre putinele spectacole de dans din Romana la care rizi pe rupte.

Mircea Ghinea, inconfundabilul office boy in costum, se lanseaza intr-un cros intrerupt de miscari acrobatice repetate. Ghinea e expresia perfecta a ’’tipologiei de vitrina’’, a celor pentru care expunerea devine un mod de viata. Eduard Gabia, star-ul cu pantaloni de piele si ochelari de soare, e parodia vedetismului ostentativ.

VIP-irism in forma lui cea mai jalnica, cam asta submineaza aparitiile voit misterioase ale lui Gabia. Se dezechilibreaza, cade patetic si reincepe ’’cintarea’’, pentru ca, aproape de final, sa se miste impleticit pe un cintec pitoresc romanesc.

Paradisul e dupa colt indiferent de nationalitatea lui.Think twice, it’s just another day for you and me in paradise’’. Palmierii sint proiectati in fundal si porcusorul da din cap. Oare el la ce se gindeste?

Paradis serial

Conceptia si directia artistica: Cosmin Manolescu

Consultant artistic &management: Gabriela Tudor

Coregrafie & performance: Mircea Ghinea, Eduard Gabia, Cosmin Manolescu

Film de animatie: Matei E. Branea

Costume: Dragos Buhagiar

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro