Sari direct la conținut

Portugalia reintroduce munca la distanță obligatorie, în pofida ratei ridicate a vaccinării anti-Covid

HotNews.ro
Munca, Foto: DreamsTime
Munca, Foto: DreamsTime

Guvernul portughez a decis să introducă mai rapid obligativitatea revenirii la munca la distanță decât data anunțată anterior, măsura urmând să intre în vigoare de pe 25 decembrie în contextul îngrijorărilor legate de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează Euractiv.

Anunțul a fost făcut marți de premierul António Costa.

„[Am decis] să introducem măsurile pe care le voiam pentru începutul săptămânii viitoare de la ora 00:00 a datei de 25 decembrie, munca de la distanță devenind obligatorie de la această dată”, a anunțat Costa la sfârșitul unei întruniri extraordinare a cabinetului său care a aprobat măsuri suplimentare pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului.

Tot de la 25 decembrie vor fi închise și cluburile de noapte și barurile care au un spațiu pentru dansat, aceste măsuri fiind inițial programate să intre în vigoare din prima săptămână a lunii ianuarie.

În prezent, barurile și discotecile din Portugalia – care s-au redeschis în luna octombrie după 19 luni – sunt accesibile doar persoanelor care prezintă un test (antigen sau PCR) negativ pentru coronavirus sau un certificat care atestă trecerea prin boală.

Obligativitatea prezentării unui test negativ se aplică și în cazul celor care s-au vaccinat împotriva coronavirusului, capitol la care Portugalia este una dintre fruntașele Europei și ale lumii.

Țara lusitană a demarat săptămâna aceasta vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, în contextul în care se confruntă cu un val de infectări și spitalizări, în pofida acoperirii vaccinale mari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro