Sari direct la conținut

Postarea emoționantă a soției lui Aleksei Navalnîi, Iulia, pe rețelele de socializare

HotNews.ro
Iulia Navalnaia, Foto: KAI PFAFFENBACH / AFP / Profimedia
Iulia Navalnaia, Foto: KAI PFAFFENBACH / AFP / Profimedia

Iulia Navalnaia a publicat sâmbătă prima sa postare de la moartea soțului său, Aleksei, opozantul Kremlinului care și-a găsit sfârștiul în colonia penală „Lupul Polar”.

„Te iubesc”, a postat duminică soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, pe rețelele de socializare, lângă o poză cu ei doi, în timp ce stau apropiați sub o umbrelă, iar opozantul o sărută pe cap.

O postare intimă, de doliu, față de tonul bătăios pe care l-a afișat vineri – fix în ziua în care serviciul penitenciarului a anunțat moartea lui Aleksei – când de la Conferința de Securitate de la Munchen Iulia i-a transmis președintelui rus Vladimir Putin și anturajului său „că vor fi pedepsiți pentru tot ce au făcut țării, familiei și soțului” ei.

Serviciul Penitenciarului anunța la 16 februarie că Aleksei Navalnîi s-a simţit rău după o plimbare şi şi-a pierdut cunoştinţa la scurt timp, iar apoi a murit. „Măsurile de resuscitare” nu au dat rezultate pozitive, iar „medicii de urgenţă au declarat decesul”.

Potrivit site-ului rusesc Baza, care are conexiuni cu seviciile de informaţii ruse, Navalnîi s-a îmbolnăvit vineri, în jurul orei locale 13:00 (11:00, ora Moscovei). O ambulanţă a fost chemată la el, medicii au încercat să îl resusciteze pe politician, dar acesta a murit la ora locală 14:17.

Cu toate acestea, un deținut de la Lupul Polar, unde era închis Navalnîi, susține că opozantul ar fi murit mai devreme, chiar de pe 15 februarie.

El a povestit că în colonia penitenciară s-a aflat despre decesul lui Aleksei Navalnîi în jurul orei 10.00 ( ora 08.00, ora Moscovei), deci înainte de ora declarată de Serviciul Federal Penitenciar.

Duminică, Novaia Gazeta a scris citând surse că pe corpul lui Alexei Navalnîi au fost găsite vânătăi. Trupul neînsuflețit al disidentului rus care a murit vineri în colonia penală „Lupul polar” s-ar afla la morga spitalului clinic districtual din Salekhard. Până la data de 17 februarie, nu a fost efectuată nicio autopsie, confom sursei citate.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro