Sari direct la conținut

Prahova: Amendă de 100.000 de lei şi propunere de suspendare a activităţii pentru nereguli la rampa ecologică Vălenii de Munte

HotNews.ro
Rampa de gunoi de la Valenii de Munte, Foto: Captura YouTube
Rampa de gunoi de la Valenii de Munte, Foto: Captura YouTube

Garda de Mediu Prahova a aplicat o amendă de 100.000 de lei pentru nereguli depistate la rampa ecologică de la Vălenii de Munte, formulând totodată o propunere de suspendare a activităţii.

Potrivit datelor comunicate miercuri de Garda de Mediu Prahova și citate de Agerpres, comisarii au efectuat, în datele de 8 şi 9 februarie, un control la rampa ecologică de la Vălenii de Munte, care aparţine de Compania de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA, societate a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova.

Astfel, s-a constatat nerespectarea condiţiilor din autorizaţia integrată de mediu, revizuită în data de 14 februarie 2020, emisă de APM Prahova, neregulile constatate fiind legate, printre altele, de neprezentarea unui proiect cu privire la mărirea capacităţii de depozitare a deşeurilor sau a unui proiect de închidere depozit în termen de 4 luni de la obţinerea autorizaţiei integrate de mediu revizuită, dar şi de faptul că sistemul de colectare a levigatului nu a fost întreţinut şi exploatat în perfectă stare de funcţionare astfel încât să se asigure evacuarea corespunzătoare a acestuia.

În acest context, Garda de Mediu a aplicat o amendă de 100.000 de lei şi a transmis APM notificare prealabilă cu propunere de suspendare a activităţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a arătat, în şedinţa de miercuri a CJ, că există intenţia de a închide atât Compania de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA, cât şi rampa ecologică de la Vălenii de Munte, însă procedurile sunt de durată.

Directorul Companiei de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova SA, Sorin Văduva, a precizat, în cadrul şedinţei, răspunzând unor întrebări ale consilierilor referitoare la neprezentarea în termen a unui proiect cu privire la mărirea capacităţii de depozitare a deşeurilor sau a unui proiect de închidere a depozitului, că, din cauza situaţiei financiare, nu au putut fi făcute demersuri în acest sens, APM fiind informată asupra acestui aspect.

Totodată, el a arătat că un contract privind realizarea unui proiect de închidere a depozitului ar urma să fie semnat săptămâna viitoare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro