Sari direct la conținut

Premierul Finlandei în Parlamentul European: „Rusia se pregătește în mod evident pentru un conflict de durată cu Occidentul”

HotNews.ro
Premierul finlandez Petteri Orpo în Parlamentul European, Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia
Premierul finlandez Petteri Orpo în Parlamentul European, Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Premierul finlandez Petteri Orpo a declarat miercuri că Rusia se pregătește pentru un „conflict de lungă durată cu Occidentul” și a cerut mai mulți bani și mai multă coordonare în domeniul apărării europene, transmite Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, într-un interviu publicat miercuri, că intrarea Finlandei și Suediei în NATO este „un pas fără rost” și că Rusia va desfășura trupe și sisteme militare la granița cu Finlanda după ce aceasta se va alătura Alianței.

Orpo a declarat în fața Parlamentului European: „Rusia se pregătește în mod evident pentru un conflict de durată cu Occidentul și reprezintă o amenințare militară permanentă și fundamentală pentru Europa”.

„Dacă noi, ca o Europă unită, nu vom reuși să răspundem suficient la această provocare, anii următori vor fi plini de pericole și de amenințarea unui atac iminent”, a subliniat el.

Orpo, a cărui țară se învecinează cu Rusia, a îndemnat Uniunea Europeană și cele 27 de state membre să crească cheltuielile pentru apărare și a declarat că blocul trebuie să aibă grijă de propria apărare.

„Rusia nu este invincibilă”, a adăugat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro