Sari direct la conținut

Premierul Irlandei își cere scuze după ce a făcut o glumă pe seama scandalului Clinton-Lewinsky

HotNews.ro
Leo Varadkar a stat langa Hillary Clinton cu doar cateva ore inainte sa faca gluma, Foto: Niall Carson / PA Images / Profimedia
Leo Varadkar a stat langa Hillary Clinton cu doar cateva ore inainte sa faca gluma, Foto: Niall Carson / PA Images / Profimedia

Premierul irlandez Leo Varadkar și-a cerut scuze după ce a făcut o glumă despre aventura dintre fostul președinte american Bill Clinton și Monica Lewinsky în timpul unei vizite la Washington, relatează The Guardian.

El a făcut gluma în timp ce se adresa stagiarilor de la Dealul Capitoliului, vorbind despre perioada când el însuși a urmat o stagiatură în capitala americană ca parte a programului „Washington-Ireland”.

Varadkar a fost stagiar al guvernului american înspre sfârșitul celui de-al doilea mandat al fostului președinte Bill Clinton, o perioadă pe care a descris-o acum drept una „în care unii părinți ar fi avut motive de îngrijorare cu privire la ceea ce li se întâmplă stagiarilor de la Washington”.

Aluzia la scandalul sexual care a zguduit America în a doua jumătate a anilor 1990 a atras câteva râsete, dar i-a și șocat pe unii dintre cei prezenți.

Varadkar și-a cerut scuze la puțin timp după prin vocea purtătorului său de cuvânt, care a afirmat că premierul „își amintea de perioada în care a fost un stagiar la Washington D.C. în urmă cu 23 de ani”.

„A făcut o remarcă spontană și negândită pe care o regretă. El își cere scuze pentru orice ofensă cauzată oricărei persoane”, a adăugat el.

Premierul Irlandei a făcut o gafă legată și de fostul președinte Trump

Cu doar câteva ore înainte Varadkar participase la un alt eveniment unde a stat în audiență chiar lângă Hillary Clinton, situație care i-a făcut pe unii comentatori să remarce că i-ar fi reîmprospătat memoria vizavi de scandal.

Politico amintește că aceasta nu este prima dată când Varadkar, cunoscut pentru replicile sale improvizate și glumele câteodată nepotrivite, prinde prima pagină a ziarelor din Irlanda din cauza unor comentarii făcute la Washington.

Când premierul irlandez s-a aflat în capitala americană în 2018 pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Sfântului Patric, el a spus în timp ce se afla alături de fostul președinte Donald Trump că l-a ajutat să blocheze construirea unei ferme eoliene în apropierea resort-ului său de golf din Irlanda.

Varadkar a încercat imediat după aceea să se distanțeze de comentariile potrivit cărora ar fi intervenit personal în favoarea lui Trump.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro