Sari direct la conținut

Presa internațională despre victoria lui Popovici: „A trebuit să muncească mult”. Laude, dar și o critică

HotNews.ro
Presa internațională despre victoria lui Popovici: „A trebuit să muncească mult”. Laude, dar și o critică
David Popovici Foto: Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

Presa internațională a comentat victoria lui David Popovici la Jocurile Olimpice în proba de de 200 m liber. Dacă Reuters punctează dramatismul cursei și revenirea lui Popovici pe ultimii 50 de metri, iar AFP scrie că românul a trebuit să lupte din greu pentru victorie, L’Equipe , cel mai mare ziar de sport din Franța, remarcă performanța românului de 19 ani, dar spune că timpul său este departe de a fi unul foarte bun.

„À la touche!!” Pentru a câștiga primul său titlu olimpic la vârsta de 19 ani, David Popovici a luptat din greu în ultimele lungimi ale probei de 200 m liber. Învingător în 1’44”72, într-un timp mai lent decât în semifinale și destul de departe de standardele internaționale, românul i-a învins pe britanicul Matthew Richards și pe americanul Luke Hobson, scrie L’Equipe.

Tânărul înotător român David Popovici a revenit în topul înotului mondial după ce a fost încoronat noul campion olimpic la 200 liber, câștigând finala cu timpul de 1.44.72 minute, scrie Marca.

Cel mai important site de sport din Spania, as.com, a descris în termeni elogiativi victoria lui David Popovici în finala de 200 de metri liber înot la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Pe cale să împlinească 20 de ani, în septembrie, și după ce a uimit la Campionatele Mondiale de la Budapesta 2022 și a dispărut într-un 2023 complicat, după cum a relatat recent în AS, David Popovici a reușit să câștige prima sa medalie la niște Jocuri în stil mare: luând aurul. A fost în proba de 200 m liber, unde fusese al patrulea la Tokyo 2020, și cu un timp mai slab decât cel obținut în semifinale (1:44.72), dar suficient pentru a-l învinge cu două sutimi de secundă pe britanicul Matthew Richards (care îi succede compatriotului său Duncan Scott, acum al patrulea la Paris, pe a doua treaptă a podiumului)”, scris site-ul AS.com.

Cuvintele laudative ale publicației spaniole au continuat.

„Românul a reușit acest lucru într-o ultimă lungime spectaculoasă, formidabilă, meteorică, după ce fusese în urmă cu 150 de metri înainte, al treilea chiar la mijlocul cursei care a fost dominată de Lukas Maertens – aur sâmbătă la 400 liber – de la start până practic la final, când s-a prăbușit și a căzut pe locul cinci”, a mai scris site-ul spaniol.

Gazzetta dello Sport scrie doar că Popvici aduce prima medalie de aur pentru România. Jurnaliștii italieni scriu pe larg despre victoria compatriotului lor Ceccon la 100 m spate.

După o cursă extrem de strânsă, românul David Popovici, în vârstă de 19 ani, a cucerit luni primul titlu olimpic al carierei la Jocurile de la Paris, câștigând la limită finala probei de 200 m liber. Campion mondial în 2022 pe această distanță, Popovici a trebuit să lupte din greu pentru a se impune în 1 min 44 sec 72, devansându-l cu doar două sutimi pe britanicul Matthew Richards, scrie AFP.

Reuters punctează dramatismul cursei și revenirea lui Popovici pe ultimii 50 de metri. „Popovici, campion mondial în 2022 la Budapesta, s-a impus cu un timp de un minut 44,72 secunde, după ce a fost în urmă până la ultimii 50 de metri în a doua cursă a unei alte seri zgomotoase la Arena La Defense.”

INTERVIURILE HotNews.ro