Sari direct la conținut

Presa moldoveană: Liderul transnistrean și-a mințit cetățenii că primește vaccinuri de la OMS, acestea fiind însă trimise de România

HotNews.ro
Vaccinul AstraZeneca-Oxford, Foto: Sean Elias / PA Images / Profimedia
Vaccinul AstraZeneca-Oxford, Foto: Sean Elias / PA Images / Profimedia

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ascunde faptul că cele peste 1800 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă zilele următoare în Transnistria fac parte din donația oferită R. Moldova de România, scrie Timpul.md.

Krasnoselski a spus populației din stânga Nistrului că lotul de vaccinuri contra Covid-19 este oferit prin Organizația Mondială a Sănătății.

„Săptămâna viitoare așteptăm ca în republică să ajungă 1810 doze de vaccin AstraZeneca. Este vorba de un ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Îi vom vaccina în primul rând pe doritorii din sistemul medical, pe profesori, militari și pensionari”, a scris Krasnosleksi pe pagina sa de Telegram.

Președintele moldovean Maia Sandu și Ministerul Sănătății de la Chișinău au anunțat deja că 1800 de doze de vaccin AstraZeneca – din cele 21.600 de doze donate de România Republicii Moldova – vor ajunge în regiunea transnistreană.

Totodată, Krasnoselski a anunțat că regiunea transnistreană urmează să primească și vaccin Sputnik-V din Rusia.

„În ceea ce privește vaccinul rus Sputnik V, există acorduri cu referire la livrarea gratuită a 30.000 de doze la început și în viitor – alte 40.000. Transnistria este gata să cumpere vaccinul, dar în acest moment Federația Rusă are anumite angajamente de livrare a vaccinului și cererea depășește posibilitatea de fabricație”, a mai spus Krasnoselski.

Joi, R. Moldova urma să primească și 14.000 de doze de vaccin AstraZeneca prin intermediul platformei COVAX.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro