Sari direct la conținut

Preşedintele AEP, Constantin Buică, diagnosticat cu Covid-19

HotNews.ro
Constantin Florin Mituletu-Buica, Foto: Agerpres
Constantin Florin Mituletu-Buica, Foto: Agerpres

Preşedintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost testat pozitiv pentru coronavirus , după ce cu o zi înainte un test rapid ieșise negativ.

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate astăzi, 1 decembrie 2020. Menţionăm că ieri, 30 noiembrie 2020, oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”, al cărui rezultat a ieşit negativ”, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) printr-un comunicat de presă.

Preşedintele instituţiei îşi va desfăşura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferinţă, iar atribuţiile deţinute în cadrul Autorităţii vor fi preluate de vicepreşedintele AEP, Zsombor Vajda, potrivit comunicatului AEP.

Dat fiind acest context, preşedintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) şi dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfăşurarea acestora să aibă loc în condiţii optime, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară care se impun.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro