Sari direct la conținut

Preşedintele israelian Isaac Herzog, vaccinat cu a treia doză de vaccin împotriva Covid-19

HotNews.ro
Vaccinuri Pfizer, Foto: Stephan Schulz / AFP / Profimedia
Vaccinuri Pfizer, Foto: Stephan Schulz / AFP / Profimedia

Preşedintele israelian Isaac Herzog a fost vaccinat vineri cu a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, lansând astfel o campanie în Israel în favoarea unei a treia doze de rapel destinată persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, relatează AFP, potrivit News.ro

Lui Herzog i s-a administrat a treia doză de vaccin anticovid la Spitalul Sheba, situat la periferia oraşului Tel Aviv.

Israelul a autorizat la jumătatea lui iulie administrarea celei de a treia doze de vaccin anticovid persoanelor cu imunodepresiune gravă, adică al căror sistem imunitar le fac deosebit de vulnerabile faţă de noul coronavirus.

Însă, din cauza unei creşteri recente a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, premierul israelian Naftali Bennett a anunţat o campanie de vaccinare cu o a treia doză de vaccin anticovid la persoanele în vârstă de 60 de ani şi peste.

”Israelul este un un deschizător de drumuri, mergând înainte cu o a treia doză de vaccin în cazul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani şi peste”, a declarat vineri premierul Naftali Bennett, în vârstă de 49 de ani, care l-a însoţit la spital pe Isaac Herzog, în vederea vaccinării.

”Singurul mod de a învinge covid-19 este să acţionăm împreună. Împreună înseamnă să împărtăşim informaţii, metode, sfaturi, etape practice. Israelul este deschis unei împărtăşiri a tuturir informaţiilor pe care le va obţine prin această măsură îndrăzneaţă”, a anunţat premierul.

Potrivit gigantului farmaceutic american Pfizer – care produce vaccinul folosit majoritar în Israel -, ”studii noi arată că o a treia doză (de vaccin) are efecte neutralizante împotriva variantei delta (care sunt) de cinci ori mai mari la tineri şi de peste 11 ori (mai mari) la persoane mai în vârstă”.

Însă, pentru moment, Autoritatea americană a medicamentului (FDA), căreia Israelul îi urmează în general recomandările, nu a dat undă verde vaccinării persoanelor în vârstă cu a treia doză de vaccin.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro