Sari direct la conținut

Prima căsătorie între persoane de același sex din Grecia a avut loc sub protecția poliției

HotNews.ro
Politia din Grecia, Foto: Jose Hernandez | Dreamstime.com
Politia din Grecia, Foto: Jose Hernandez | Dreamstime.com

Prima nuntă între persoane de același sex din Grecia a avut loc în acest weekend sub protecția poliției, iar cuplul a declarat luni că a primit „amenințări”, transmite France Presse.

„Nunta noastră, care a avut loc în prezența celor trei copii ai noștri, s-a desfășurat fără teamă sau stres, așa cum ar fi trebuit”, au scris tinerii căsătoriți într-o scrisoare publicată de poliție pe X.

Cuplul, care a declarat că a primit „amenințări la adresa siguranței lor”, a mulțumit poliției pentru ajutorul acordat „în timpul și după ceremonie”, potrivit comunicatului poliției.

La 16 februarie, Grecia a adoptat o lege care autorizează căsătoria între persoane de același sex și adopția de copii de către cupluri de același sex.

Aproximativ 4.000 de opozanți ai legii, conduși în special de Niki, partidul de extremă-dreapta cu legături strânse cu Rusia, au manifestat în fața parlamentului, afișând icoane ale Fecioarei Maria și cruci creștine.

Această țară mediteraneană, în care influenta Biserică Ortodoxă s-a opus cu înverșunare reformei, a devenit astfel a 37-a țară din lume, a 17-a din Uniunea Europeană și prima țară creștin ortodoxă care legalizează adopția pentru părinții de același sex.

Stefanos Kasselakis, liderul partidului de stânga Syriza, principala forță de opoziție din parlament, a anunțat că se va căsători cu partenerul său american, Tyler McBeth, în Grecia, în această vară.

foto articol: DreamsTime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro