Sari direct la conținut

Prima reacție a lui Nicușor Dan în scandalul privind azilele groazei

HotNews.ro
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a avut duminică o primă reacție în dosarul ca vizează două grupări care au bătut, înfometat și umilit persoane vârstinice și cu dizabilități pentru a face avere spunând că în România, în multe domenii, legea nu se respectă iar isntituțiile finnațate din bani publici nu fac controale pentru a preveni cazuri precum „lagărele” din Ilfov.

  • „Am fost toți cutremurați de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toți cei vinovați trebuie pedepsiți. Mult mai important, cred eu, este ca noi toți să conștientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu.
  • În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există. În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea și alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă”, a scris duminică edilul Bucureștiului pe contul său de Facebook.

Nicușor Dan susține că este un întreg lanț de corupție, pornind de la oamenii politici și mercenarii din presă până la oamenii s impli care îi aprobă pe cei care „au furat”, dar au făcut lucruri pentru comunitate.

  • „O banalizare a ilegalității. O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părți din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar și la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat dar a și făcut.
  • Dacă în mentalul colectiv, concluzia va fi ca un cretin fură de la bătrâni și din banii furați petrecea cu femei și lăutari, nu facem decât să așteptăm cu toții tragedia următoare. Sper însă ca această tragedie să declanșeze în conștiința fiecăruia dintre noi și în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalității”, își încheie Nicușor Dan mesajul.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro