Sari direct la conținut

Primăria Sectorului 2 va cumpăra cele 4 hectare retrocedate în Parcul Plumbuita / Prețul este de circa 104 euro/mp

HotNews.ro
Parcul Plumbuita 7, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov
Parcul Plumbuita 7, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat miercuri ca Primăria să cumpere cele 4 ha de teren retrocedate în Parcul Plumbuita, în 2015. Este vorba despre bucata aflată între Mănăstirea Plumbuita și lac, care se află în paragină de peste 10 ani. Preţul total al tranzacţiei este de 4.325.000 euro. Proprietarii sunt: Bărbulescu Teodora, Coroi Rodica-Eugenia și Hanganu Anca-Maria.

  • „Azi (n.r. miercuri) Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat în unanimitate cumpărarea a 41.234 de metri pătrați, care să reîntregească parcul Plumbuita. În urma unui efort de aproape 1 an de zile, astăzi consiliul local a aprobat cumpărarea acestui teren la pretul de 4.325.000 EUR, adică 104,66 EUR/mp.
  • Astfel, cele 4 hectare vor rămâne spațiu verde și vor fi integrate în reabilitarea parcului Plumbuita prevăzută pentru anul viitor. E un preț bun, un preț corect, și doresc să mulțumesc tuturor grupurilor politice din consiliul local că au înțeles importanța reîntregirii parcului Plumbuita cu 4 hectare de spațiu verde”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook.

Mai este un singur pas de făcut, încuviințarea vânzării de către instanță, deoarece una dintre proprietare este minoră și asta e procedura legală, termenul fiind pe 16 noiembrie, a mai scris primarul.

Primăria Sectorului 2 a primit în martie 2023 undă verde de la Consiliul General pentru achiziționarea terenului.

„Scopul este reintegrarea în Parcul Plumbuita, reamenajarea/ modernizarea spațiilor verzi, a zonelor de joacă pentru copii și realizarea unor amenajări specifice activităților cu caracter recreativ”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul General.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro