Sari direct la conținut

Primarul din Mariupol: Toată infrastructura critică a orașului a fost distrusă în primele șapte zile. „Trădători” au dat coordonate vitale rușilor

HotNews.ro
Tancuri rusești pe străzile din Mariupol, Foto: Alexei Alexandrov / Associated Press / Profimedia Images
Tancuri rusești pe străzile din Mariupol, Foto: Alexei Alexandrov / Associated Press / Profimedia Images

​Primarul orașului-port ucrainean Mariupol, Vadim Boichenko, spune că distrugerea infrastructurii critice a orașului la începutul invaziei ruse a fost o acțiune bine coordonată, el susținând că „trădători” au transmis încă de la început coordonate vitale forțelor ruse.

„Au știut unde să bombardeze. Au fost mulți trădători care au dat coordonate. Tot ce am avut, tot ce e considerat infrastructura critică a orașului, a fost distrus în primele șapte zile”, a declarat pentru BBC primarul Vadim Boichenko, care între timp a părăsit orașul.

„Sunt 15 puncte de alimentare cu energie în oraș. Nici primarul nu știa unde erau toate. Iar ei (rușii) au știut și într-o săptămână le-au distrus pe toate 15. Orașul a fost lăsat fără electricitate”, a spus el.

Și punctele de apă, liniile de comunicații, depozitele în care erau stocate alimente și medicamente – au fost și ele vizate, a mai spus Boichenko.

El acuză că „trădătorii” ar fi aleși locali din cadrul consiliului municipal din partea partidului pro-rus „Platforma de opoziție – Pentru viață” (al lui Viktor Medvedciuk – n.r.). Aceștia conduc în prezent orașul sub ocupația rusă, spune el.

BBC precizează că nu a putut verifica în mod independent acuzațiile lui Boichenko.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro