Sari direct la conținut

Primarul din New York, pus sub acuzare pentru corupție. Procurorii spun Eric Adams a luat mită de la un oficial turc

HotNews.ro
Primarul din New York, pus sub acuzare pentru corupție. Procurorii spun Eric Adams a luat mită de la un oficial turc
Eric Adams, primarul din New York Foto: Yuki Iwamura / AP / Profimedia

Primarul democrat al New York-ului, Eric Adams, a fost inculpat pentru cinci capete de acuzare de procurorii federali din Manhattan, acuzaţii printre care se numără solicitarea unei finanţări ilegale a campaniei electorale şi corupţie, într-o anchetă ce are legătură cu Turcia, potrivit unui document judiciar consultat joi de AFP, transmite Agerpres.

Eric Adams, în vârstă de 64 de ani, este cercetat de mai multe luni în acest dosar deschis în urma unor suspiciuni privind finanţarea campaniei sale electorale din anul 2021, când a devenit al doilea primar afro-american din istoria New York-ului.

Rechizitoriul menţionează în special acte de fraudă electronică, solicitarea ilegală a unor contribuţii pentru campanie de la un cetăţean străin şi luare de mită de la un oficial turc în schimbul influenţării favorabile a unui dosar referitor la construirea unei clădiri zgârie-nori care găzduieşte misiunea Turciei la ONU şi consulatul turc. Eric Adams „şi-a continuat relaţiile corupte inclusiv după ce a devenit primar”, se mai arată în acelaşi document.

În prima sa reacţie după anunţarea inculpării, el a declarat că se consideră nevinovat şi este nerăbdător să se apere în instanţă, adăugând că în acest timp îşi va continua în mod normal activitatea de primar al celui mai populat oraş din SUA.

INTERVIURILE HotNews.ro