Sari direct la conținut

Primarul din Popești-Leordeni a premiat o canotoare care a câștigat aurul olimpic la Paris, dar i-a greșit numele pe plachetă

HotNews.ro
Primarul din Popești-Leordeni a premiat o canotoare care a câștigat aurul olimpic la Paris, dar i-a greșit numele pe plachetă
Sursa: contul de Facebook al primarului Petre Iacob

Primarul din Popești-Leordeni a premiat-o, miercuri, pe canotoarea Maria-Magdalena Rusu, pentru medalia de aur obținută la Jocurile Olimpice de la Paris. În pozele postate de edil pe Facebook apare și placheta de excelență pe care i-a oferit-o sportivei, însă numele ei este scris greșit.

Numele scris pe plachetă este Maria-Magdanela Rusu, în loc de Maria-Magdalena Rusu.

„Am avut onoarea astăzi să-mi exprim recunoștința și mândria că una dintre medaliile de aur de la Jocurile Olimpice de Vară – Paris 2024, a sosit odată cu deținătoarea sa, în orașul nostru”, a scris primarul Petre Iacob pe contul său de Facebook. 

„Probabil că orice i-am putea oferi acestei tinere după o asemenea performanță, nu ar fi suficient să-i răsplătească copilăria pierdută, efortul depus și bătăturile din palme”, a adăugat primarul, care a precizat că sportiva va primi titlul de Cetățean de Onoare al orașului Popești-Leordeni, un cec de 10.000 de lei. De asemenea, edilul spune că va denumi o stradă cu numele ei. 

Maria Magdalena Rusu a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Paris cu echipajul României de 8+1 feminin în finala probei regine a canotajului. Alături de ea în barcă s-au aflat Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu.

Ultima medalie a României la 8+1 feminin a fost câștigată în 2004, la Atena. România a obținut nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, dintre care trei de aur și s-a clasat pe locul 23 în clasamentul țărilor.

16 medaliați tricolori la JO Paris 2024 au fost răsplătiți de Fundația Țiriac cu mașini Hyundai, în valoare totală de peste un milion de euro. Cei care au câștigat două medalii au primit două mașini, iar Sabrina Voinea, care a terminat pe locul 4 finala de la sol a primit și ea o mașină.

INTERVIURILE HotNews.ro