Sari direct la conținut

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, la DNA

HotNews.ro
Robert Negoita, Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu
Robert Negoita, Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este audiat la DNA, vineri, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. G4Media scrie că este vorba despre dosarul în care Negoiță este cercetat pentru abuz în serviciu privind emiterea de autorizații pentru construirea unui bloc, dosar în care anul trecut au fost făcute percheziții.

La ora transmiterii acestei știri, Robert Negoiță se află la DNA.

În acest dosar, procurorii au făcut percheziții în februarie 2023, când au anunțat urmărirea penală a lui Robert Negoiță.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Robert Sorin Negoiţă, la data faptelor şi în prezent primar al Sectorului 3 Bucureşti, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, a transmis atunci DNA.

Conform procurorilor, în perioada 2015-2021, Negoiță a aprobat ilegal emiterea unor documente necesare construirii şi intabulării unei construcţii (bloc) situate în zona centrală a Capitalei.

La alegerile din iunie, Robert Negoiță a câștigat al patrulea mandat de primar.

El a devenit primarul Sectorului 3 Bucureşti în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012 atunci când l-a învins pe fostul primar Liviu Negoiță (nicio legătură de nume, n.red.). Din 2020, a plecat din PSD și a înființat Pro București, candidând la funcția de primar al Sectorului 3 din partea acestui partid și fiind ales cu unul dintre cele mai mari scoruri din București.

INTERVIURILE HotNews.ro