Sari direct la conținut

Primul oficial rus care recunoaște că trupele ucrainene au trecut pe malul Niprului ocupat din Herson

HotNews.ro
Soldați ruși în regiunea Herson, Foto: Pavel Lisitsyn / Sputnik / Profimedia
Soldați ruși în regiunea Herson, Foto: Pavel Lisitsyn / Sputnik / Profimedia

Trupele Kievului au reușit să stabilească poziții pe malul estic al Niprului, controlat de Rusia, în sudul țării, a recunoscut miercuri șeful autorităților de ocupație instalate de Moscova, insistând totodată că armata rusă îi face pe soldații ucraineni să treacă prin „iad”, transmite AFP.

Dacă armata ucraineană ar reuși să străpungă liniile rusești în acest sector, ar fi un succes major, în timp ce vasta sa contraofensivă din iunie în alte părți ale țării nu a avut rezultatele dorite.

„Aproximativ o companie și jumătate, împărțită în grupuri mici, se află pe o porțiune de la podul de cale ferată până la (satul) Krînkî”, a declarat pe Telegram Vladimir Saldo, liderul regiunii ocupate Herson, care este primul oficial rus care a recunoscut că forțele ucrainene au reușit să treacă Niprul în această zonă.

O companie poate fi formată din zeci sau sute de soldați, potrivit glosarului militar al agenției ruse de presă TASS.

Saldo a încercat să minimalizeze importanța avansului ucrainean, susținând că au fost desfășurate întăriri rusești și că forțele ucrainene se află sub un bombardament intens.

„Acum au fost desfășurate forțe suplimentare (rusești). Inamicul este blocat în Krînkî, într-un iad de foc: bombe, rachete, muniție de la sisteme termobarice, artilerie și drone cad asupra inamicului”, a declarat el pe Telegram.

El a afirmat că provoacă pierderi grele trupelor ucrainene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro