Sari direct la conținut

Primul sondaj în care Gabriela Firea este pe primul loc în opțiunile de vot pentru Primăria Capitalei, la un procent de Nicușor Dan, este realizat doar în Sectorul 1 / Sondaj Avangarde și pentru Primăria Sector 1

HotNews.ro
Gabriela Firea si Nicusor Dan, Foto: Colaj foto / Sursă: Inquam Photos
Gabriela Firea si Nicusor Dan, Foto: Colaj foto / Sursă: Inquam Photos

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, ar câștiga alegerile locale cu 30%, dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare, conform unui sondaj Avangarde realizat doar în Sectorul 1 și consultat de HotNews.ro. În primul sondaj în care Firea se clasează pe primul loc în intențiile de vot, Nicușor Dan s-ar afla pe poziția a doua la un procent distanță, în timp ce Piedone ar obține 17%.

Sondajul Avangarde – consultat de HotNews.ro – a fost realizat în perioada 7-11 mai, pe un eșantion de 1.150 de persoane din Sectorul 1. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/-2,9%.

Sondajul arată următoarele intenții de vot, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei:

  • Gabriela Firea (PSD) – 30%
  • Nicușor Dan (Alianț Dreapta Unită) – 29%
  • Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 17%
  • Sebastian Burduja (PNL) – 13%
  • Mihai Enache (AUR) – 10%
  • Diana Șoșoacă (SOS) – 1%

Pe cine ar vota bucureștenii la Sectorul 1, dacă duminică ar avea loc alegeri

Același sondaj Avangarde arată că pentru Primăria Sectorului 1 candidatul comun susținut de PSD și PNL George Tuță ar obține 34%, urmat de Clotilde Armand (USR), cu 32% și Liviu Negoiță (PUSL), cu 15%. Ramona Ioana Bruynseels (AUR) ar lua 12%, în timp ce fostul primar de sector Daniel Tudorache (independent) ar obține 4%.

La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale dvs cât de sigur sunteți că veți vota”, 55% dintre cei chestionați au răspuns că vor vota „cu siguranță”, 38% au spus că „probabil” vor vota, 2% au răspuns că „probabil” nu vor vota, 3% au răspuns că nu vor vota „cu siguranță”, iar 2% nu au știut/nu au răspuns.

Reamintim că liderii PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura dr. Cătălin Cîrstoiu și au decis să meargă pe candidaturi separate: Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL. O investigație HotNews.ro a arătat că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.

În primul sondaj realizat tot de Avangarde, la comanda PSD, după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și decizia coaliției de a merge pe candidaturi separate, Nicușor Dan se clasa pe primul loc, cu 31% din voturi, iar Gabriela Firea era pe locul secund, cu 24 de procente, urmată de Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 20%. Acest sondaj a fost realizat de Avangarde la comanda PSD, în perioada 24 – 27 aprilie, pe un eşantion de 1.150 de persoane.

Într-un alt sondaj, realizat de INSCOP la comanda News.ro, în perioada 23 – 27 aprilie, Gabriela Firea se clasa pe pozția a treia, cu 21,4%, după Nicșor Dan, cu 38,5% din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone, cu 27,4%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro