Sari direct la conținut

Procesul jurnalistului american Evan Gershkovich, judecat în Rusia pentru spionaj, va avea loc cu uşile închise

HotNews.ro
Jurnalistul american Evan Gershkovich , Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Jurnalistul american Evan Gershkovich , Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Procesul din Rusia al reporterului american Evan Gershkovich va începe pe 26 iunie şi se va desfăşura cu uşile închise, au relatat luni agenţiile de presă ruseşti de stat TASS şi RIA, citând un comunicat al tribunalului, informează Reuters.

Săptămâna trecută, procurorii au declarat că dosarul Gershkovich va fi judecat de un tribunal din oraşul Ekaterinburg din Urali, unde reporterul a fost arestat în martie 2023 sub suspiciunea de spionaj, scrie News.ro.

Săptămâna trecută, procurorii ruşi au declarat că au trimis în judecată dosarul reporterului de la The Wall Street Journal, care a fost reţinut anul trecut, după ce au ajuns la concluzia că acesta a colectat informaţii pentru Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA despre o fabrică de tancuri din Rusia.

Evan Gershkovich, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat la 29 martie 2023 în oraşul Ekaterinburg din Urali, sub acuzaţia de spionaj, care se pedepseşte cu până la 20 de ani de închisoare, după ce FSB, succesoarea KGB, a declarat că l-a prins „în flagrant” încercând să obţină secrete militare.

Gershkovich, primul jurnalist american arestat în Rusia pentru acuzaţii de spionaj de la Războiul Rece încoace, se află în prezent în detenţie preventivă la Moscova şi a fost subiectul unor discuţii de schimb de deţinuţi între Moscova şi Washington, care au rămas până acum fără rezultat.

INTERVIURILE HotNews.ro