Sari direct la conținut

Procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție au clasat dosarul Timmermans: Faptele reclamate nu există

HotNews.ro
Frans Timmermans la conferinta de presa, Foto: Captura Youtube - TVR
Frans Timmermans la conferinta de presa, Foto: Captura Youtube - TVR

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie anunță, joi, că au clasat dosarul ”Timmermans”, precizând că nu există niciun indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista.

„Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, anunță Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, într-un comunicat de presă.

În februarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a înregistrat un dosar penal în urma plângerii depuse de luju.ro, plângere în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, erau acuzați de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018. Inițial, denunțul a fost depus la DIICOT, însă a fost trimis apoi către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro