Sari direct la conținut

Profesorii din judeţul Timiş, în grevă japoneză/ Profesorii de sport, la Ministerul Educaţiei

HotNews.ro
Profesori de sport, Foto: Hotnews
Profesori de sport, Foto: Hotnews

Peste 6.000 de profesori din judeţul Timiş sunt în grevă japoneză joi, nemulţumiţi de măsurile anunţate de Ministerul Educaţiei. Profesorii spun că propunerea de scoatere a orei de educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I îi va trimite în şomaj pe profesorii de sport.

„Numai în judeţul Timiş sunt 200 de profesori de sport care ar urma să intre în şomaj dacă se aplică această măsură. Ministerul Educaţiei urmăreşte ca acele ore să fie predate de doamnele învăţătoare, care nu vor fi plătite pentru aceste ore pentru că intră în norma lor”, a spus Virgil Popescu pentru HotNews, liderul Sindicatului Liber din Judeţul Timiş.

Nemulţumiţi de aceeaşi măsură, 30 de profesori de sport din judeţul Teleorman, Vrancea şi Brăila sunt la Ministerul Educaţiei pentru a discuta despre măsura schimbării planurilor cadru de la ciclul primar. Ei urmează să se întâlnească cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Reamintim că Ministerul Educaţiei a retras proiectul de schimbare a planurilor cadru de la ciclul primar la o zi după ce l-a pus în dezbatere publică.

CITEŞTE ŞI Ministerul Educaţiei s-a răzgândit: orele de educaţie fizică rămân la clasa pregătitoare şi la clasa I / „Proiectul a fost retras și urmează a fi reanalizat de specialiștii în domeniu”

CITEŞTE ŞI Proiect Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi la clasa I. Acestea vor fi înlocuite cu „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro