Sari direct la conținut

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

HotNews.ro
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Dreamstime.com

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale perioadei în cea mai mare parte a ţării, în intervalul 14 octombrie – 11 noiembrie 2024, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), transmite Agerpres.

În aceeași perioadă, regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în regiunile vestice şi sudice, precizează meteorologii.

În săptămâna 14 – 21 octombrie 2024, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în timp ce regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

În săptămâna 21 – 28 octombrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, iar cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în regiunile vestice şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Estimările meteorologice pentru perioada 28 octombrie – 4 noiembrie 2024 arată că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

În perioada 4 – 11 noiembrie 2024, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Estimările meteorologice pentru perioada 14 octombrie – 11 noiembrie 2024 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2004 – 2023.

INTERVIURILE HotNews.ro